VÅR STORY – SOM EN SAGA,

Det var en gång en man med en inre pådrivare att vara stark och inte visa känslor. En RIKTIG MAN.

Det var en gång en kvinna som hade en inre pådrivare att vara perfekt. En STARK KVINNA som aldrig släppte någon tillräckligt nära, eftersom det gjorde henne sårbar.

Så möts de två människorna. I sina värderingar om alla människors rätt till ett bättre liv. En autonom kraft tar form. Den gör att pådrivarna som eldat på både mannens och kvinnans framfart viker hädan. Två nervsystem möts och inger trygghet – i varje liten vrå. Alla försvar tappar styrka och sitt ursprungliga syfte. Kvar finns mannen och kvinnan. Övertygade om att det finns ett annat sätt. Ett annat sätt att laga sår inom oss, att hjälpa och att veckla ut det som vi inom oss skrynklat ihop.

Och här står vi idag. Stolta över det vi skapat – och över resan hit. Vi har karriärer bakom oss som sprungit ur att lösa problem. Vi har ständigt sökt nya vägar för klienter som inte mår bra, och för medarbetare och ledare som inte mår bra. Vi har aldrig trott på lösningar som sitter fast och lever kvar – trots att de inte fungerar.

Vi har följt de nationella riktlinjerna för att arbeta med missbruk, psykisk ohälsa och samsjuklighet. Vi har tillämpat självledarskap, lågaffektivt bemötande, olika behandlingsformer, tekniker och den senaste forskningen för att skapa de bästa förutsättningarna för arbetsgrupper och organisationer, medarbetare och ledare.

Så kom vi till en punkt där vi insåg att alla modeller och metoder vi ditintills stött på, räckte en liten bit – men aldrig hela vägen. Det var något som saknades. Något mänskligt. Så föddes Konciensia. Ur vår övertygelse att det finns andra sätt att hjälpa människor att må bra.

När du som kund kommer till oss, kan du förmodligen inte likna det vid något annat. Vi ser människan som en helhet, där kropp och sinne hänger samman, där tanke och känsla aldrig kan separeras. Skillnaden är att vi aldrig kommer hävda att vi har svaren som ska hela dig. Vi går bredvid dig i nyfikenhet kring vad som finns inom dig. Tryggt och försiktigt tar vi steg för steg. Tills du mår bra. På riktigt.

Varmt välkommen till oss!

ÖVER HELA VÄRLDEN

Konciensia verkar inte enbart i Sverige. Vi erbjuder våra tjänster över hela världen. På kartan ser du i vilka länder vi är aktiva just nu. När vi började arbeta med trauma, det som stannar kvar i oss efter att något hemskt hänt, eller för att vi inte fick det vi borde fått som barn, utifrån våra behov insåg vi snabbt att oavsett VAD som närvarat/frånvarat påverkar såren oss människor på liknande sätt. Den insikten gjorde världen större – och mindre för oss, på samma gång. Förutom språket, finns få skillnader i vart vi landar i samtal.

Om det känns långt bort, så är det långt bort vi ska gå…

SELF INVESTIGATORS

Self Invesigators (SI) är rebellen i rebellen, kanalen för våra tankar och funderingar där vi bjuder in dig att ta del av våra ”Self invest”-samtal för att nyfiket titta närmare på oss själva, och kanske därigenom dig själv. Self Investigators bloggar, poddar, och tar med dig på vår resa genom övertygelsen: Tänk om det finns ett annat sätt?

Packhusgatan 4
602 38 Norrköping
info@konciensia.se