Hahaha…där ser ni att det inte är så lätt att vara föräldrar 

av | aug 27, 2023 | Föräldrarskap

Jag minns när den kommentaren kom till oss. Ett av våra barn hade ”tagit mycket plats” och uttryckt sina sanna känslor inför oss och våra gäster. Barnet hade sagt och gjort, vi hade sagt och gjort men barnet fortsatte tills att det slutade.

Där kom kommentaren från en släkting; ”Vad bra att även ni får känna på jobbiga barn. Ni som har så starka åsikter om föräldraskap. Där ser ni att det inte är så lätt.”

En stunds ilska som får landa – det kränkta egot står tillbaka och tanken blir fri igen. Vem är det som tror att det ska vara lätt? Lätt? Varför tror vi att det ska vara lätt och varifrån kommer det, den uppfattningen?!

Jo, för att vi är matade med bilden av att om något är svårt, krävande eller ansträngande så är det fel eller dåligt. Sanningen är att föräldraskap varken är lätt eller är tänkt att vara lätt. ”It takes a village to raise a child”. Det innebär inte att det alltid ska vara svårt. Det betyder bara det att vi måste acceptera det som det är. Vet ni, ibland är det svårt att vara förälder, flera gånger om dagen…även för oss. Vet ni, det är OK! För vilken förälder blir vi för våra barn när vi inte är ok med att det ibland får vara svårt att vara förälder? Vilken förälder blir vi när vi går emot det som är?

Jo vi blir den föräldern som tycker att barn tar för mycket plats, att de är jobbiga. Vi blir de som skäms för våra barn. Vi blir de som ser ner på våra barn. Vi blir de som för våra egna sår vidare på våra barn.

Så upptäck redan idag vem du är som förälder. Det är jobbigare nu men långt mycket bättre än att upptäcka det när barnen är vuxna och ni knappt har en relation till varandra.

Packhusgatan 4
602 38 Norrköping
info@konciensia.se