COACHNING

Upplev ett inre välbefinnande och framgång

Upptäck din inre potential och nå dina mål med stöd från Konciensia

 

Coachning

Konciensia tar hänsyn till hela människan, inklusive kroppens och nervsystemets inverkan på välbefinnande och framgång, genom att öka din medvetenhet om dina egna reaktioner och mönster för att bli en mer effektiv och närvarande coach.

Individuellt fokus

Fokuserar på varje klients unika behov och mål, vilket möjliggör personlig utveckling och tillväxt 

Kropp och sinne

Integrerar kunskap om nervsystemets inverkan på kroppsliga sensationer och emotionella upplevelser

Närvaro och uppmärksamhet

Fokus på tydliga mål och strategier för att säkerställa en effektiv och givande coachningsupplevelse

Konciensia stöttar dig genom att utforska egna sanningar och känslomässiga reaktioner utan att påverka eller styra din resa. Identifiera och uppnå dina mål genom en strukturerad och stödjande coachningsprocess. Välkommen!

Coachning

Coachning är en välanvänd definition av att hjälpa en person eller grupp att ta sig från en punkt till en annan. Däri ligger också ordets ursprung i droska eller vagn, med syfte att hjälpa peson eller grupp vidare. Fram till insikten om ”vad Google gillar” har vi aldrig definierat oss som coacher, eller att det vi gör och erbjuder genom Konciensia är coachning.

Anledningen till det är att vi aldrig liknat oss vid vad någon annan gör, inte för att det andra gör är dåligt. Det är bara inte det vi gör.

När Konciensia föddes var vårt fokus att erbjuda människor något tillräckligt olikt allt annat de stött på, något som kom åt den där marginalen som stannar i det fördolda. Som gör att vi återfaller i beteenden, tankar och känslor. Som möjliggör läkning tack vare att kroppen, vårt nervsystem och vår sinnen är med. Fick det stanna som olikt allt annat skulle vi kalla oss människor som finns för människor. 

Hur går Konciensia och Coachning ihop?

ledarskap

Men det gillar inte Google, det söker man inte på. Det vi med säkerhet vet, är att vi finns för dig, som letar efter en coach. Oavsett om det gäller dig som privatperson som söker personlig coachning eller dig som ledare som önskar bli ännu bättre på coachande ledarskap, coachande förhållningssätt, coachande samtal och coachande frågor. Eller rent av ledarskapscoachning! Fortsätt läs om du är nyfiken på hur vi skulle möta dig.

Du som letar efter en coach

Vi tänker att du letar efter någon som ger dig all sin uppmärksamhet, som har all sin fokus på dig och som ger dig konkreta tips om hur du ska göra för att ta dig framåt eller få till en förändring. 

Vi menar att du inte ska leta efter någon som ger dig sin fulla uppmärksamhet, som har all sin fokus på dig eller som ger dig konkreta tips om vad du ska göra. Hur kan vi tycka så? Jo för att det ska ske en förändring så behöver den komma inifrån dig själv och då vill du inte mötas av någon annans agenda. Du vill ha din egen agenda och mötas av någon som har din agenda med sig.

Ett coachande samtal, ett coachande förhållningssätt och coachande frågor ska handla om din sanning i nuet, dina upplevelser i nuet. Dina upplevelser och din sanning i nuet finns inom dig och utspelar sig inte bara i dina tankar, faktiskt mycket lite i dina tankar och mycket mer i din kropp, i ditt autonoma nervsystem.

Du som är coach

Vi tänker att du som är coach sitter på mycket kunskap, idéer om förändring, metoder och tips. Allt gott inom dig som väntar på att få komma ut och ge din kund eller klient förändring. Att få dig och din klient att lyckas

Vad gör en bra coach?

Den håller utrymmet för din klient att uppleva allt som händer inom den när den känner in kring ämnet den vill bli coachad av dig i. En bra coach ser att inget av det klienten gör är klienten, det är något den gör och den gör det av en god anledning. Den hade aldrig gjort det annars. Och att precis detsamma som gäller för klienten också gäller för dig.

Vi menar att du som coach alltid ska ha mer uppmärksamhet på dig själv än på dig än på den du coachar. Vi brukar säga att du ska vara minst lika observant och nyfiken på det som händer inom dig som du är på din klient. Kanske rent av lite mer, 60% fokus på dig och 40% fokus på din klient. Hur kan vi tycka så?

Jo för att om vi saknar fokus på vad som händer inom oss själva så kommer alltid en delpersonlighet med en agenda komma in och styra coachningen. Kanske kommer Fixaren fram eller Tycka synd om eller rent av Skärp till dig?

Vad än dina delpersonligheter må kallas så är det inte dem som din klient anlitat, det är dig. Därför ska du ha minst lika mycket uppmärksamhet på dig själv som du har på din klient.

FAQ

Vad är coachning?

Coachning är olika tekniker för att hjälpa en individ eller grupp att utvecklas utan att styra individen eller gruppen.

Hur coachar man någon?

Enligt Konciensia genom att i trygghet finnas bredvid när personen eller gruppen besöker olika situationer/teman, guidar till sensationer inom personen/personerna och varsamt möter allt det som uppkommer med kunskap om nervsystemets inverkan. 

Vad gör en bra coach?

Enligt oss gör en bra coach ingenting, det är allting. En bra coach har ingen egen agenda utan går dit personen/gruppen leder för att där ställa frågor om grundantaganden och känslor i relation till det.

Vilka typer av coacher finns det?

Träningscoach, businesscoach, hälsocoach, livscoach, ledarskapscoach, listan kan göras mycket lång!

Packhusgatan 4,
602 38 Norrköping

+4670 – 104 31 76

info@konciensia.se

Jag vill gärna veta mer!

Uppgifter

Packhusgatan 4
602 38 Norrköping
info@konciensia.se