COACHANDE SAMTAL

Lär dig teknikerna som skapar resultat!

självinsikt

Coachande samtal är något vi använt flitigt i våra ledarroller genom åren, där fokus varit att få medarbetaren själv att hitta till lösningen. Fördjupa din coachning med Konciensia och lär dig hur attityd och agenda påverkar samtalet.

Kraften i öppna frågor

Genom att ställa öppna frågor hjälper du medarbetaren att navigera sina egna tankar och hitta lösningar på sina egna villkor.

Medvetenhet om egna agendor

Konciensia betonar vikten av att förstå och hantera sina egna agendor och triggers för att kunna vara närvarande och objektiv.

Hålla utrymme

Förmågan att skapa ett tryggt och öppet samtalsutrymme är avgörande för att låta både medarbetaren och du själv fullt ut uttrycka tankar och känslor.

Välkommen till Konciensia!

Innerlig förundran gjorde skillnad även här

Den stora avgörande skillnaden och vägskälet för oss är återigen när vi genom studierna under Dr Gabor Maté fick möjligheten att uppleva oss själva och den agenda vi tidigare gått in i dessa coachande samtal med. Det ligger viktiga men nog så svåra utmaningar här.

Definition av coachande samtal

Ett coachande samtal innebär per definition att ställa öppna frågor där medarbetaren själv styr och tar sig fram till lösningen.

Det låter ganska enkelt, men hur är det egentligen i verkligheten?

Hur går det tycker du?

Du som läser, och som kanske praktiserar coachande samtal med dina medarbetare eller klienter- hur går det att på sant vara utan agenda? Konciensia hävdar att det är omöjligt, åtminstone innan du, vi- närmat oss vad den agendan försöker berätta för oss.

Tankarna som dyker upp under samtalet och kanske berättar precis vad vi önskar att personen ska säga eller komma fram till? Tankarna som vi kanske försöker begränsa, stänga av eller inte låtsas om.

Så vad menar vi?

Konciensia menar inte att coachande samtal inte är bra, tvärtom.

Konciensia menar att det finns en avgörande skillnad i vart vi som ledare befinner oss i relation till oss själva innan vi ska coacha en medarbetare eller annan motpart.

Så vad menar vi?

självledarskap

Fundera på följande, har du någonsin:

1.   Tänkt ut lösningen du önskar att personen ska komma fram till?

2.  Under samtalets gång tänkt: ”Vilken tid det här tar”?

3.  Triggats av personens resonemang?

TRIGGER-VARNING

För det är just precis det, allt vi triggas av består av ammunition som vi själva bär inom oss.

Det är just precis här och hit vi behöver rikta vår uppmärksamhet som ledare för att kunna ha ett coachande samtal som inte är inkräktat av tankar likt ovan. Tankar som när vi inte är medvetna om deras effekt på oss, på samtalet och på relationen mellan ledare och medarbetare, eller människa-människa- kommer stjäla utrymme.

självinsikt

UTRYMME

Om Konciensia skulle lyfta det absolut viktigaste i ett samtal mellan en ledare och en medarbetare, eller mellan en människa och en annan människa- så är det förmågan att hålla utrymme.

Låter det konstigt, främmande, kanske till och med lite flummigt? För hur gör man det, håller utrymme?

självinsikt

Enligt Konciensia håller man utrymme i ett samtal genom att:

  • Låta allt som dyker upp få plats, både inom den man möter och inom en själv
  • När något triggar, be om en stund att ta hand om det- inte mota bort utan hålla om
Vill du veta om coachande samtal?

Så, är du nyfiken på hur du innerligt kan praktisera coachande samtal på en ny nivå där du får uppleva skillnaden i vad som sker när tankar/triggers/känslor tas om hand- är det Konciensia du ska vända dig till.

FAQ

Vad är coaching samtal?

Coaching samtal är när man ställer öppna frågor för att låta motparten själv utan att bli styrd hittar till lösningar på sina dilemman/problem.

Hur coachar man andra?

Enligt Konciensia coachar man andra genom att först ha upplevt sig själv innerligt. Det är ofrånkomligt för att kunna möta en annan människa där den är utan att medveten eller omedvetet försöka styra personen. Coachingen kan först då bli en spegling av det som är och förmedlas.

Vad är syftet med coaching?

Syftet med coaching är att få motparten att själv nå lösningen.

Packhusgatan 4,
602 38 Norrköping

+4670 – 104 31 76

info@konciensia.se

Jag vill gärna veta mer!

Uppgifter

Packhusgatan 4
602 38 Norrköping
info@konciensia.se